Svečano otvoren šesti Tuzla Brain Week (TBW)

Započeo šesti Tuzla Brain Week

TBW je projekat studenata Medicinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli, gdje se svake godine u drugoj sedmici marta, u sklopu Globalne sedmice mozga, vrši promocija neuroznanosti i zdravlja. U znaku ovogodišnje tematike projekta, koja glasi „neuroplastičnost mozga“, fokus je stavljen na načine kako se mozak može mijenjati, te kako možemo tu osobinu mozga iskoristiti za najnovija dostignuća iz oblasti neurologije, neurohirurgije, psihijatrije, ali i drugih srodnih disciplina s ciljem upoznavanja publike o trenutnim kapacitetima ovih grana u Tuzli, ali i njihovim napredovanjima u svijetu.

Učešće i obraćanje na svečanoj ceremoniji otvaranja su uzeli Adnan Mujanović, koordinator ovogodišnjeg projekta, Sejfo Begić, predsjednik Studentskog vijeća “MEDICUS”, prof. dr. Dževdet Smajlović, načelnik Klinike za neurologiju UKC Tuzla, prof.dr. Mirsad Hodžić, načelnik Klinike za neurohirurgiju UKC Tuzla, prof. dr. Selmira Brkić, dekan Medicinskog fakulteta u Tuzli, prof. dr. Haris Huseinagić, predsjednik Ljekarske komore TK, prof.dr. Fahrija Skokić medicinski direktor UKC Tuzla, prof.dr. Nermina Hadžigrahić, rektor Univerziteta u Tuzli, Jasmin Imamović, gradonačelnik Grada Tuzla, Jakub Suljkanović, Premijer TK.

Obraćanje Sejfo Begić

Obraćanje Sejfe Begića, predsjednika Studentskog vijeća Medicinskog fakulteta u Tuzli “Medicus”

Poslije formalnog dijela ceremonije uslijedila su i plenarna predavanja. Predavači su bili: prof.dr. Mirjana Vidović ispred Klinike za neurologiju UKC Tuzla  i prof.dr. Harun Brkić ispred Klinike za neurohirurgiju UKC Tuzla.

Bogat ovogodišnji program

Ove godine smo dodali našem projektu i umjetničkog čara, pa je u prostorijama Medicinskog fakulteta upriložena i izložba radova Alena Bajrektarevića, a samu ceremoniju otvaranja su uljepšali tonovi klavinove koju je svirala Tijana Šarić, te muzičke numere koje su izvodile učenice Srednje Muzičke škole „Čestimir Mirko Dušek“ Tuzla, a učenici dramske sekcije Medicinske škole Tuzla su izveli kratku izvedbu koja je prikazala neuronske veze u mozgu.

Tuzla Brain Week

Poslije završenih predavanja svi su imali priliku za razgovor i diskusiju uz pripremljenu zakusku i osvježenja. Također predstavljen je i zvanični program Tuzla Brain Weeka sa sljedećim aktivnostima: dobne i stručne radionice, TBWQuiz, studentska naučno-istraživačka sesija, TBWTalks, a ove godine će se u Narodnom Pozorištu Tuzla održati cjelodnevni program posvećen promociji biomedicinskog inžinjeringa.

Start typing and press Enter to search

Pričaj mi o zdravlju