Uputstvo kandidatima koji su se prijavili na drugi upisni rok u prvu godinu Odsjeka zdravstvenih studija u akademskoj 2019./2020. godini

Prijemni ispit na drugom upisnom roku za Odsjek zdravstvenih studija

Prijemni ispit na drugom upisnom roku održat će se 3. septembra 2019. godine u Amfiteatru 1 Medicinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli sa početkom u 10h.

Identifikovanje kandidata vrši se ličnim dokumentom kao što je: lična karta, pasoš ili vozačka dozvola. Studenti strani državljani identifikuju se pasošem. NAPOMENA: Kandidat koji ne bude posjedovao neki od navedenih dokumenata, neće moći pristupiti prijemnom ispitu.

Kandidati trebaju doći na mjesto određeno za polaganje prijemnog ispita najmanje 15 minuta ranije. Kandidat koji zakasni na prijemni ispit neće moći pristupiti polaganju prijemnog ispita.

Prijemni ispit se radi dva sata (120 minuta). Test na prijemnom ispitu OBAVEZNO se radi NEBRISIVOM HEMIJSKOM OLOVKOM PLAVE BOJE (kandidati takvu olovku obavezno moraju donijeti na prijemni ispit).

Prijemni ispit na Odsjeku zdravstvenih studija Medicinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli polaže se iz predmeta: BIOLOGIJA I HEMIJA.

Ukoliko se odgovor na pitanje daje po sistemu zaokruživanja, svaki drugi oblik označavanja (precrtavanje, podvlačenje, dopisivanje i sl.) smatraće se netačnim odgovorom. Ukoliko se odgovor daje dopisivanjem teksta ili izradom zadatka, dopisani tekst/postupak izrade zadatka treba da bude pregledan i čitljiv. Pri izradi zadatka neophodno je napisati cjelokupni postupak izrade i zaokružiti tačan odgovor odnosno napisati postupak i tačno rješenje zadatka.

Na prijemnom ispitu nije dozvoljeno unošenje nikakvih elektronskih pomagala (kalkulatora, mobitela i slično), kao ni pisanih materijala.

KANDIDAT KOJI SE NE BUDE PRIDRŽAVAO UPUTSTVA O ELEKRONSKIM POMAGALIMA I PISANIM MATERIJALIMA ĆE BITI UPOZOREN, A POTOM UDALJEN SA PRIJEMNOG ISPITA!

Start typing and press Enter to search