Upriličen prijem Mirsadu Bektiću i Fikretu Hodžiću povodom organizacije Specijalne olimpijade “Parallel”

“Budi DRUGačiji i pruži nam ruku jer i naš život ima svoju priču”

U prostorijama dekanata Medicinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli, upriličen je prijem Mirsadu Bektiću i Fikretu Hodžiću povodom organizacije trećeg po redu Prijateljskog takmičenja Specijalne olimpijade “Parallel”.

Bektić je jedan od sedam ambasadora ovog projekta čiji je cilj smanjivanje diskriminacije osoba sa poteškoćama u razvoju, te njihovo uključivanje u sve društvene aktivnosti. Goste su primili dekanica Medicinskog fakulteta, prof. dr. Selmira Brkić, direktorica Specijalne olimpijade BiH doc. dr. Kada Delić Selimović, Jasmin Gavranović– koordinator programa “Mali sportaši”, te koordinatori projekta Nermin Alibašić, Alisa Dedić i Muris Zahirović.

“Drago mi je što sam dio cijele priče i što mogu pomoći u borbi za ravnopravan status osoba sa poteškoćama u razvoju”, kazao je Bektić. Mirsad Bektić je jedan od najtalentovanijih UFC boraca, a u svojoj kategoriji je jedan od najboljih u svijetu.

Projekat će se realizovati u periodu od 7. maja do 12. maja pod sloganom “Budi DRUGačiji i pruži nam ruku jer i naš život ima svoju priču”.

Specijalna olimpijada "Parallel" - najava

Start typing and press Enter to search

Najava "Zdravlje i vakcinacija"Ceremonija otvaranja TBW 2018.