Najava projekta “Zdravlje i vakcinacija”

„Zdravlje i vakcinacija“ je projekat Udruženja studenata medicine u Bosni i Hercegovini, lokalni komitet Tuzla (BoHeMSA LC Tuzla) koji će se implementirati po prvi put ove godine u zadnjoj sedmici mjeseca aprila, u sklopu globalne sedmice imunizacije.

U posljednje vrijeme se susrećemo sa problemom povećanog broja nevakcinacisane djece što se javilo kao posljedica loše informiranosti i manjka edukacije roditelja o značaju vakcinacije i opasnostima nevakcinisanja. Zbog ovih, a i mnogih drugi pitanja i problematika kada je u pitanju ova tema, pokrenuta je ideja ovoga projekta pomoću kojeg će se razrađivati teme vakcinisanja kao i nevakcinisanja.

U okviru projektnih aktivnosti, planirana su takmičenja za srednjoškolce, javne tribine za širu javnost, anketiranja građana, snimanje promotivnog videa, ulične akcije, edukativna predavanja i sl, a sve sa ciljem obuhvatanja što veće populacije kada govorimo o ovoj tematici jer je ipak problem (ne)vakcinisanja društvene a ne individualne prirode.

Informacije iz “prve ruke” možete dobijati na našoj zvaničnoj stranici udruženja (www.bohemsa.org) ili putem naše Facebook stranice “Zdravlje i vakcinacija”.

Volite. Pazite. Imunizirajte!

Love. Care. Immunize!

Start typing and press Enter to search