Dan otvorenih vrata Medicinskog fakulteta

Danas je Medicinski fakultet Univerziteta u Tuzli otvorio svoja vrata svim zainteresiranim srednjoškolcima za upis na prvu godinu oba studijska programa koja su organizovana na Medicinskom fakultetu.

Našim budućim studentima dobrodošlicu su poželjeli Dekanica Medicinskog fakulteta, prof.dr. Selmira Brkić, predsjednik Studentskog vijeća “MEDICUS”, Sejfo Begić, kao i ostali aktivni članovi SV “MEDICUS”. Profesorica Brkić predstavila je studijske programe i mogućnosti koje nudi Medicinski fakultet Univerziteta u Tuzli na sva tri ciklusa studija.

U okviru Dana otvorenih vrata svi zainteresovani su bili u mogućnosti čuti plan upisne politike Medicinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli za akademsku 2018/2019, upoznati se sa načinom pripremanja kvalifikacionog/prijemnog ispita na Medicinskom fakultetu u okviru oba studijska programa, preporučenom literaturom, kao i bodovanjem prilikom upisa.

Pored svega navedenog, Studentsko vijeće “MEDICUS” u saradnji sa menadžmentom fakulteta i uposlenicima pripremilo je bogat program za sve današnje posjetioce, kojim su omogućeni posjeti svim katedrama, laboratorijama i bazičnim predkliničkim disciplinama.

Sve nas raduje velika zainteresiranost i posjećenost današnjoj manifestaciji.

Start typing and press Enter to search

Ceremonija otvaranja TBW 2018.